Sint Franciscus Gasthuis is beste ziekenhuis

Het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam mag zich een jaar lang het beste ziekenhuis van Nederland noemen. Het ziekenhuis staat bovenaan de top 100 van ziekenhuizen die het Algemeen Dagblad morgen voor de achtste keer publiceert.

De top 10 is vergeleken met vorig jaar drastisch veranderd, meldt het AD. Er staan 8 ziekenhuizen in die vorig jaar een stuk lager eindigden.

Voor een belangrijk deel wordt dat veroorzaakt doordat de ziekenhuizen dit jaar op heel andere punten worden beoordeeld dan voorgaande jaren. Dat maakt het lastig de eerdere edities van de AD Top 100 met elkaar te vergelijken. Toch is dat wel dat komend weekend zal gaan gebeuren!

Het Rotterdamse Sint Franciscus scoorde hoe dan ook beter dan gemiddeld op de 38 kwaliteitspunten. Vooral op het punt van de kwaliteit van de verpleegkundige zorg en operaties bij kankerpatiënten doet het gasthuis het prima.

Bron: AD

 

Lees ook:Grote verschuivingen in top 10 beste ziekenhuizen
Lees ook:Bundeling van oncologische kennis en zorg
Lees ook:Wat is het beste ziekenhuis bij een hartkwaal?
Lees ook:Prostaatkankerzorg verloopt goed in Rotterdam
Lees ook:Hoogte- en dieptepunten uit de Ziekenhuis Top 100

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Sint Franciscus Gasthuis is beste ziekenhuis

  1. robiekop

    Leuk voor dat ziekenhuis. Maar de betreouwbaarheid van de testen van het AD zijn wellicht niet zo groot. Als het AD iets test komt de winnaar bijna altijd uit Rotterdam of omgeving. De beste oliebollen, de beste haring en nu weer het beste ziekenhuis. Statistisch gezien is dit niet mogelijk.

      /   Reply  / 
    1. Amber

      Vorig jaar was het Flevo ziekenhuis in Almere de winnaar. Ik begrijp de scepsis, maar ik denk dat dat hier niet op gaat.

        /   Reply  / 
  2. helena

    Ik ben vorig jaar vanuit het Gooi naar SFG gegaan voor een 2nd opinion ivm grote tumor in blaas. En gelukkig maar. De operatie die ik in Rotterdam kreeg werd mij (” wij overleggen alles met het AvL” ) niet eens aangeboden. Nu ben ik schoon, ben ik niet omwille van de procedure helemaal leeggeschept en hoef ik niet met een stoma op mijn buik verder.
    En het verplegend personeel: Engelen, vakkundige, liefdevolle Engelen! SFG: Van harte gefeliciteerd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>