Maagzuurremmers hamsteren is niet nodig

Apotheken verwachten een run op medicijnen die in 2012 niet langer vergoed worden. Het gaat om bijvoorbeeld medicijnen die helpen bij het stoppen met roken en maagzuurremmers.

Dat meldt nu.nl naar aanleiding van een gesprek met de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP).

Toch handig omdat even in zo’n gesprek te laten vallen. Mensen die zich nog niet hadden gerealiseerd dat deze geneesmiddelen volgend jaar niet meer vergoed worden, worden er zo toch even subtiel op gewezen. Hebben ze nog mooi even een paar weken de tijd om te gaan hamsteren!

Geneesmiddelenfabrikanten en apotheken zouden liever zien dat minister Schippers de medicijnen gewoon in het basispakket van de zorgverzekering houdt. ‘Het vergoeden van deze remmers kost slechts enkele centen”, zegt Judith Bijloos van KNMP tegen nu.nl.

En dat is nou precies waarom de vergoeding uit het pakket gaat. Het is een bezuinigingsmaatregel die de patient bovendien niet op enorme kosten jaagt, want het slikken van maagzuurremmer kost slechts een paar cent per dag.

Voor chronische gebruikers blijven maagzuurremmers overigens gewoon vergoed. Hamsteren is dus helemaal niet nodig!

Lees ook:Moeten we medelijden hebben met noodlijdende apotheken?
Lees ook:‘Schaarste aan medicijnen dreigt’
Lees ook:Maagzuurremmers uit ziektekostenpakket
Lees ook:Maagzuurremmers: uitzondering voor chronisch zieken
Lees ook:‘In de apotheek werken wordt steeds gevaarlijker’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Maagzuurremmers hamsteren is niet nodig

  1. Kimberley Pex

    Maagzuurremmers kosten ‘n paar cent per dag??? Niet voor de patient in ieder geval; omgerekend kosten ze nu—vanaf 2012—ongeveer 1 euro per dag ! Toen ging ik dus maar weer op zoek naar alternatieve middelen; aardappel! rauw, fijngemaakt, of aardappelsap(voor diegene met ‘n sapcentrifuge) ‘n Oeroud middel, al m’n boeken erbij gehaald , en i.d.d. gevonden. JA, ‘t werkt, ‘s morgens en zeker s’avonds voor ‘t slapen. Fijngemaakte aardappel, niet alleen maagzuurremmend , maar ook nog ontstekingsremmend. Terug naar de natuur.

      /   Reply  / 
  2. kimberley pex

    Gember, Rennie’s, melk, zuiveringszout enz.enz.enz. allemaal goed voor de maag, en onschuldig. Uit recente onderzoeken is nu gebleken dat je ernstige darmziektes van maagbeschermers kunt krijgen !!! Ik bedoel dus die troep die 2/3 e van de bevolking slikt, op doktersrecept . Eigelijk logisch “maagbeschermers”blokken de maagzuurpompjes in de maagwand af, waardoor de hele spijsvertering in t honderd loopt. De darm lijdt daar t meeste onder.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>