TweeSteden Ziekenhuis weigert verzekerden Achmea

Het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk neemt dit jaar geen nieuwe patiënten meer in behandeling die verzekerd zijn bij Achmea. Volgens het ziekenhuis heeft de zorgverzekeraar te weinig zorg ingekocht en is het budget voor dit jaar op.

Voor verzekerden van Achmea die al een afspraak hebben staan in de laatste weken van het jaar, verandert er niets. Hun afspraak gaat gewoon door. Ook acute patiënten worden geholpen. Maar alle nieuwe patiënten kunnen pas weer in 2012 terecht in het TweeSteden Ziekenhuis.

Dat ziekenhuizen het budget overschrijden komt vaker voor. Meestal betalen de ze kosten dan zelf. Dat een ziekenhuis besluit om patiënten niet te behandelen om budgettechnische redenen is nieuw, stelt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen in De Gelderlander.

De komende weken gaan Achmea en het TweeSteden Ziekenhuis afspraken maken voor 2012. Achmea behoort met circa 4,8 miljoen verzekerden tot de grootste zorgverzekeraars van Nederland.

Bron: TweeSteden Ziekenhuis

Lees ook:Achmea kan pgb’s niet uitbetalen
Lees ook:Achmea: ziekenhuizen moeten scherper op de centjes letten
Lees ook:Onderhandelingen over zorg 2013 snel van start
Lees ook:Achmea gaat samen met ziekenhuizen dure medicijnen inkopen
Lees ook:Bonus als je voor ‘beste’ arts kiest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>