Eigen risico in de zorg vooraf betalen

Zorgverzekeraar Menzis biedt haar verzekerden vanaf volgend jaar aan om het verplichte eigen risico in de zorg vooraf per maand te betalen. Het eigen risico stijgt volgend jaar naar verwachting naar 350 euro; nu is dat nog 220 euro.

Dat is veel geld. Zorgverzekeraar Menzis merkt dat steeds meer mensen in de problemen komen als ze een dergelijk groot bedrag ineens moeten ophoesten.

Het nadeel van het verplichte eigen risico is dat je nooit weet wanneer de rekening op de mat valt. Soms is dat maanden of zelfs jaren later, als je vergeten was dat die rekening nog een keer komt!

Menzis biedt verzekerden vrijwillig aan om 30 euro per maand extra te betalen. Een beetje zoals energieleveranciers doen. Voor gas en elektriciteit betaal je ook een bedrag vooraf, en aan het einde van het jaar wordt dat verrekend met wat je hebt verbruikt.

Super idee van Menzis. Hopelijk zullen meer zorgverzekeraars volgen.

Overigens, als je slim bent (en stevig in je schoenen staat)  kun je ook zelf het bedrag dat je maximaal aan eigfen risico (350 euro) achterhouden en op een spaarrekening zetten. Krijg je er nog rente over ook!

Lees ook:Zorgverzekeringstip: het vrijwillig eigen risico
Lees ook:Tamiflu komt soms voor eigen rekening
Lees ook:‘Ziekenhuis moet kosten behandeling vooraf melden’
Lees ook:Eigen risico kan oplopen tot 600 euro
Lees ook:Basisverzekering Menzis wordt 21 euro duurder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>