Landelijk telefoonnummer voorgelezen bijsluiter

De meer dan 600.000 blinden of slechtziendem die een bijsluiter van een medicijn niet kunnen lezen, kunnen vanaf volgende maand terecht bij de Nationale Bijsluiter Telefoon. Via dit 0900-nummer is het mogelijk de bijsluitertekst voorgelezen te krijgen door een persoon of via een computerbandje. Daarnaast is het mogelijk om de tekst ook in braille of groot schrift op te vragen.

De Nationale Bijsluiter Telefoon is een initiatief van de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang. Een richtlijn van de EU uit 2004 verplicht de farmaceutische industrie om de tekst van bijsluiters op verzoek van patiënten beschikbaar te stellen in een voor slechtzienden en blinden geschikte vorm.

Om te voorkomen dat de achterban van hot naar her moet bellen, heeft de federatie samen met de koepelorganisaties van de farmaceutische industrie gekozen voor een landelijk telefoonnummer.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Medicijndoosje leest bijsluiter voor
Lees ook:Online hulp bij het begrijpen van lastige bijsluiters
Lees ook:Reizen in ov voor blinden moet makkelijker worden
Lees ook:Eindelijk hij is er: de intelligente blindenstok
Lees ook:Blinden en slechtzienden niet blij met stille auto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>