Werknemer vaak in slechte conditie

Het overgrote deel van de werknemers in ons land heeft een bar slechte conditie en een te hoog vetpercentage. Zelfs veel personeel dat volgens de normen niet te zwaar is, heeft ongezond veel vet in het lichaam. Dat stelt directeur Jos Gelling van Active Living, dat voor allerlei grote bedrijven zoals banken en verzekeraars, de fitheid van de werknemers test.

Van de vele duizenden mensen die zijn organisatie jaarlijks in de testbus krijgt, wordt maar liefst vijf tot tien procent naar de huisarts doorverwezen.

"De cijfers zijn nogal schrikbarend", zegt Gelling. "Uit onze fietstest blijkt dat meer dan 65 procent van de werknemers onvoldoende uithoudingsvermogen heeft. Daarnaast ligt bij ruim 70 procent het vetpercentage te hoog. Mensen die op een normaal gewicht zitten, maar wel een buikje hebben, zouden hier toch wat aan moeten doen. Want vooral het vet op de buik is gevaarlijk, omdat het rond de organen ligt."

De directeur van Active Living, dat voorheen onderdeel uitmaakte van sportkoepel NOC*NSF, is echter blij dat er nu veel aandacht is vor het probleem. "Bedrijven willen gezonde werknemers en zijn bereid daar in te investeren.Fit personeel betekent toch minder verzuim en een stijging van de productiviteit."

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Bedrijven bekommeren zich minder om werknemer
Lees ook:Baas spreekt werknemer aan op overgewicht
Lees ook:Baas loert op vet etende werknemer
Lees ook:Bonus voor de werknemer die zich niet ziek meldt
Lees ook:‘Botoxverlof’ voor het personeel?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>