Lipgloss gevaarlijk?


Veel vrouwen gebruiken tegenwoordig regelmatig lipgloss. Maar nu blijkt uit Duits onderzoek dat dagelijks gebruik van lipglosse schadelijk kan zijn voor de gezondheid!

Dit staat in het Duitse tijdschrift Okotest. Het consumentenblad onderzocht 24 populaire merken lipgloss die in de schappen liggen bij drogisterijen en parfumeries. Slechts vier daarvan bleken echt veilig te zijn.

Het tijdschrift komt met een waslijst aan giftige stoffen die bij de andere merken lipgloss werden gevonden. Een greep: CI 11680, CI 11920, CI 15800, CI 16230. Ook vonden de onderzoekers paraffines en siliconen.

Volslagen onbekende stoffen voor de leek, maar volgens Duitse wetenschappers kunnen ze onder meer de lever, nieren en de lymfeklieren aantasten als ze in het lichaam terecht komn en daar te lang blijven. Ook zouden ze huidredacties en astma kunnen veroorzaken.

Probleem bij lipgloss is dat het weliswaar op de lippen wordt aangebracht, maar vervolgens vaak in de mond en daarna in het lichaam terechtkomt met eten of drinken. De kleurstof Tartrazin bijvoorbeeld is weliswaar toegestaan in cosmetica, omdat het op de huid geen kwaad kan, maar over de inwendige risico’s wordt nog gediscussieerd.

Bron: gezonderworden.nl

Lees ook:Meer risico op huidkanker door lipgloss
Lees ook:Keukenkruiden kunnen leverkanker veroorzaken
Lees ook:Het is Wereld Astmadag
Lees ook:Vaccin tegen astma weer stapje dichterbij
Lees ook:Ontdekking nieuwe ‘allergie-cellen’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lipgloss gevaarlijk?

  1. ikke

    hoi is het egt gevaarlijk kanje dood gaan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>