Opwarming van aarde brengt tropische ziektes terug naar Europa

De opwarming van de aarde bezorgt ons niet alleen warme zomers en herfstmaanden, nu ook gevolgd door een milde winterstart, maar de Sunday Times heeft ook een keerzijde van die medaille ontdekt. Wetenschappers waarschuwen namelijk dat tropische ziektes zoals malaria op weg zijn naar Europa. Vooral Italiëgangers moeten volgend jaar uitkijken.

In dat land namelijk is malaria, een ziekte waartegen dictator Mussolini voor de Tweede Wereldoorlog al een ware kruistocht organiseerde en die sinds 1970 officieel was uitgeroeid, opnieuw gesignaleerd.

Dat heeft alles te maken met de klimaatsverandering want, om met een kopstuk van milieu-organisatie Legambiente te spreken: 'Wij liggen aan de zuidelijke rand van het gematigde klimaatsgebied op aarde en daarom wordt Italië het eerst bedreigd door het veranderende klimatologische evenwicht. Met andere woorden: wij importeren nu ziektes uit Afrika'.

Naast malaria steekt ook de door teken veroorzaakte hersenziekte encephalitis weer de kop op. Tot 1993 werden in Italië slechts 18 gevallen van die ziekte geregistreerd. Sindsdien steeg dat aantal al tot bijna 100, vooral in de streek van Venetië.

Bron: hln.be 

 

 

 

 

Lees ook:Hiv en malaria blijken dodelijke combinatie
Lees ook:Malaria in Europa
Lees ook:‘Hielprik kan meer ziektes opsporen dan 17′
Lees ook:‘Opwarming van de aarde schaadt de gezondheid’
Lees ook:Aantal malariadoden zwaar onderschat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>