Roken vergroot risico op blindheid


Jongeren weten wel dat roken longkanker veroorzaakt en het risico op beroertes en hartkwalen vergroot. Maar wat ze vaak niet weten, is dat roken ook het risico op blindheid vergroot. Volgens oogarts Dr Simon Kelly, weet 90 procent van de jongeren dat niet.


Britse onderzoekers hebben onderzoek gedaan naar de kennis die jongeren hebben van de gevaren van roken. De meeste jongeren waren zo geschrokken van het feit dat roken blindheid kan veroorzaken, dat ze bereid zijn om te stoppen met roken.

Volgens de onderzoekers is er genoeg bewijs voor dit feit dat ze nu pleiten voor waarschuwingen op sigarettenpakjes. Volgens Kelly is in Australië al gebleken dat dit effect heeft. "Patiënten die te horen krijgen dat roken hun ogen beschadigt, willen graag stoppen met roken."

Bron: gezondheidsnet.nl 


Lees ook:Roken houd je niet slank
Lees ook:Jonge beginnende rokers snel verslaafd
Lees ook:‘Anti-rookcampagne heeft tegenovergesteld effect’
Lees ook:Nepsigaret vergroot kans op stoppen met roken
Lees ook:Niet roken vermindert angsten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Roken vergroot risico op blindheid

  1. Blow your mind

    Bewijs je stelling d.m.v. wetenschappelijk onderzoek. Als je dat niet kan ben je alleen maar een blaatschaap van griezelige clubjes.

      /   Reply  / 
  2. rukker

    Van rukken krijg je haar tussen je vingers.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>