Vierdaagseloper stomdronken van de weg gehaald

De hulpdiensten hebben dinsdag tijdens de eerste wandeldag van de Vierdaagse negen wandelaars naar het ziekenhuis afgevoerd. Acht van hen hadden hartklachten. De negende was in vergevorderde staat van dronkenschap, aldus Martin Baardman, hoofd van de medische dienst.

Volgens een woordvoerster van het Rode Kruis zijn ruim driehonderd lopers onderweg of bij de finish in Nijmegen behandeld. Dat zijn er vergeleken met andere jaren uitermate weinig, waarschijnlijk door het prima wandelweer.

Het Rode Kruis en de sportmasseurs denken nog tot tien uur dinsdagavond werk te hebben aan het afhandelen van alle klachten.

Dinsdag is voor het eerst gewerkt met een nieuwe blaarbehandelmethode. Die is afgekeken van de Elfstedenmars in Friesland, aldus Baardman. De hulpverleners vlechten vette watten rondom beblaarde tenen, in plaats van ze helemaal af te plakken.

Voordeel van deze methode is dat het veel sneller gaat, waardoor wandelaars met blaren veel minder lang hoeven te wachten op hulp. Behandelde lopers reageerden positief op de methode volgens het hoofd medische dienst.

Bron: nu.nl 

 

Lees ook:Nieuw blarenrecord bij Vierdaagse
Lees ook:500 vrijwilligers gaan duizenden blaren ontlasten bij de vierdaagse
Lees ook:Heb jij je EHBO? Het Rode Kruis wil jou!
Lees ook:Honderd Vierdaagselopers zwaar onderkoeld
Lees ook:Rode Kruis wil Burgerhulp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>