Tatoeagekleurstof veroorzaakt infectie


De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarschuwt voor tatoeagekleurstoffen die infecties veroorzaken wanneer ze in de huid worden geïnjecteerd.

De VWA roept maandag tatoeëerders op om deze kleurstoffen, Euro Sumi Outlining INK en Euro Sumi Gray Wash Shading INK, niet te gebruiken.

De kleurstoffen zijn begin juni verkocht op de Tattoo Convention in Amsterdam. De VWA heeft de stoffen onderzocht nadat een aantal klachten waren binnengekomen over ontstekingen. In de stoffen bleken bacteriën te zitten.

De VWA raadt personen aan hun huisarts te raadplegen als zij recent een tatoeage hebben laten zetten en last hebben van een huidinfectie of ziekteverschijnselen met koorts.

Beide tatoeagekleurstoffen zijn niet in winkels in Nederland verkrijgbaar. Ze worden rechtstreeks bij distributeurs in België of Engeland besteld en verhandeld op tatoeagebeurzen en internet.

Bron: AD.nl 

 

Lees ook:‘Onderzoek naar kankerverwekkende stoffen in tatoeages’
Lees ook:‘Zwarte bh ongezond’
Lees ook:M&S haalt kankerverwekkende spijkerkleding terug
Lees ook:Claim ‘vrij van’ op voedingsmiddelen vaak juist
Lees ook:Top: Albert Heijn stopt met verkoop E-nummers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>