Wat brengt Prinsjesdag voor de zorg?

Morgen is het Prinsjesdag. Altijd weer een spannende dag. Want wat gaat er volgend haar in de gezondheidszorg gebeuren? Hoe hoog wordt de verplichte eigen bijdrage? En welke zorg wordt niet langer vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed?

Hopelijk krijgen we daar morgen een antwoord op. Binnenkort kunnen we namelijk weer overstappen van zorgverzekeraar en dan is het prettig te weten waar je in 2011 aan toe bent.

Een aantal dingen is al voortijdig bekend geworden of uitgelekt. Zo weten we dat een aantal vergoedingen uit het basispakket verdwijnt. Zoals anticonceptie voor vrouwen van 21 jaar en ouder.

Ook jongeren tussen de 18 en 21 jaar moeten vanaf 2011 zelf betalen voor de tandarts. De regels voor vergoeding van antidepressiva worden strenger. En allerlei hulpmiddelen zoals de rollater en het looprek worden niet langer vergoed.

Mogelijk tovert demissionair minister Klink morgen nog enkele verrassingen uit zijn hoed. Deze week besloot de rechter immers dat een bezuiniging van een half miljard op de ziekenhuizen niet door mag gaan. Dat geld zal toch ergens vandaan gehaald moeten worden.

De kans bestaat echter ook dat de minister die moeilijke beslissing aan het nieuwe kabinet overlaat. Morgen weten we meer!

Lees ook:Tandarts in basispakket voor jongeren tot 21 jaar
Lees ook:Anticonceptiepil mogelijk uit het basispakket
Lees ook:Rollator en krukken blijven in basispakket
Lees ook:Advies: HPV-vaccin niet in basispakket
Lees ook:‘Anticonceptiepil niet langer vergoed’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>