‘Risico bodyscan even hoog als kans op aanslag’

De introductie van de X-ray full bodyscan op luchthavens heeft al voor veel ophef gezorgd. Reizigers maakten zich zorgen om hun privacy. Want welke onthullende beelden zouden beveiligers van hen te zien krijgen? En hoe zit het met de straling van zo’n apparaat? Is dat niet slecht voor je gezondheid? Volgens de Amerikaanse natuurkundige Peter Rez valt het allemaal reuze mee.

Hij heeft berekend dat de kans om te sterven aan de gevolgen van straling door een bodyscan even hoog is als de kans om opgeblazen te worden bij een terroristische aanslag. Dat kan nooit veel zijn!

En dat klopt. Volgens Rez, verbonden aan de Arizona State University, is die kans 1 op 30 miljoen.

Volgens Rez kan de straling enkel schadelijk zijn als je er regelmatig aan wordt blootgesteld. Ook David Brenner, directeur van het Radiologisch onderzoekscentrum van Colombia University, bevestigde dat een aantal mensen kanker zouden kunnen ontwikkelen door de straling.

De fabrikanten en ontwikkelaars van de bodyscan-toestellen verklaren dat de straling niet hoger is dan die waar we al regelmatig aan worden blootgesteld in het dagelijks leven.

Bron: Gazet van Antwerpen

Lees ook:Medici onnodig blootgesteld aan röntgenstraling
Lees ook:‘Straling GSM veroorzaakt gedragsstoornissen baby’
Lees ook:Alzheimer door ruimtereizen
Lees ook:Zonlicht kan mogelijk kans op MS verminderen
Lees ook:Hoeveelheid röntgenstraling bij kinderen kan omlaag

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Risico bodyscan even hoog als kans op aanslag’

  1. bodyscan

    Dan wil ik wel elk jaar een bodyscan..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>