Morgen in Labyrint: Daten met je DNA?

Een week voor Valentijnsdag kan het bijna niet anders dan dat het wetenschapsprogramma Labyrint een kijkje neemt in het verliefde brein. Met onder andere aandacht voor de vraag of je je perfecte partner kunt vinden door DNA-matching. En zit verliefdheid ‘m in geuren?

Daarover vertelt Joelle Adapter. Zij heeft een bedrijf in Zürich, waar ze op basis van DNA de biologische geschiktheid van een relatie bekijkt.

Ook professor Art Aron komt aan het woord. Hij legt al 30 jaar verliefde mensen in de scanner. Bij verliefdheid worden bepaalde hersengebieden geactiveerd die te maken hebben met beloning, dezelfde hersengebieden die aan staan als je een grote som geld wint, of bepaalde drugs gebruikt.

Onlangs heeft Aron ook aangetoond dat verliefdheid pijnstillend werkt. Zou deze natuurlijke manier om pijn te verminderen een mooie invalshoek zijn voor studies naar nieuwe pijnmedicatie?

Ook Dr. Jarred Younger, werkzaam aan de Medische Universiteit van Stanford, houdt zich bezig met pijnmedicatie en doet onderzoek naar de effecten van liefde op pijnperceptie. Zijn ultieme doel is om chronische pijn te bestrijden.

Dat allemaal morgen in Labyrint op Nederland 2, om 21.25 uur.

Bron: Labyrint

Lees ook:Labyrint: Blind en toch kunnen zien
Lees ook:Labyrint: Over storingen in de hersenen
Lees ook:Wat doet ons brein als we slapen?
Lees ook:Labyrint over ‘De magie van het brein’
Lees ook:Pijn bij brandwonden kinderen eindelijk meetbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>