Ook Nederlander besmet met EHEC-bacterie

Ook een Nederlander is besmet geraakt met de EHEC-bacterie die in Duitsland vermoedelijk al 3 levens heeft geëist. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) volgens het Algemeen Dagblad bevestigd.

De persoon is in Noord-Duitsland geweest en is daar besmet geraakt. Hij of zij ligt op dit moment in het ziekenhuis.

De darmbacterie EHEC is een variant van de E.coli-bacterie. Besmetting met de bacterie kan braken en hevige diarree veroorzaken en tot nierbeschadiging leiden.

In Duitsland – vooral in het noorden – zijn al zeker 400 mensen besmet geraakt. Zo’n 200 van hen liggen in het ziekenhuis, één patiënt  ligt in coma.

De Duitse overheid denkt dat besmette tomaten, komkommers en sla de vermoedelijke oorzaak zijn. 

De NOS meldt zojuist dat de Voedsel en Waren Autoriteit gaat onderzoeken of ook Nederlandse groenten zijn besmet met de EHEC-bacterie EHEC. Mogelijk is vervuilde groente uit Noord-Duitsland geïmporteerd.

Bron: AD

Lees ook:Eerste EHEC-geval zonder Duitse link
Lees ook:Geen EHEC-bacterie in Nederlandse komkommers
Lees ook:Vandaag crisisoverleg over EHEC-infectie
Lees ook:‘Besmette komkommer niet uit Nederland’
Lees ook:Mogelijk 3 besmettingen met EHEC in Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ook Nederlander besmet met EHEC-bacterie

  1. Maggie W.

    Ik hoop dat ze verder zoeken dan alleen maar waar de groente of fruit vandaan komen. Hamburg is nl de stad van de vleermuizen, toeristen kunnen een uitstapje maken om deze te bewonderen, dat incl een lunch. Aangezien de vleermuizen drager kunnen zijn van E-colie en alle varianten daarop, lijkt het mij logisch dat ze bij de bron moeten gaan zoeken. Sinds kort is er ook een nieuw soort vleermuis bijgekomen. Waar zijn al deze toeristen geweest?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>