Hygiëne op vakantie bron van zorg

Zorgeloos op vakantie gaan is zeker niet voor iedereen weggelegd: ruim 7 op de 10 Nederlanders maken zich ongerust over de medische voorzieningen in het buitenland. Vakantiegangers zijn vooral bang dat ze niet worden begrepen. Ook de hygiëne is een punt van zorg.

Hoewel veel reizigers denken dat ze voldoende op de hoogte zijn van de gezondheidsrisico’s op hun vakantiebestemming, kan de voorbereiding in werkelijkheid stukken beter. Dat blijkt uit de HealthTracker van communicatie-adviesbureau Porter Novelli en De Vos & Jansen Healthcare, een continu onderzoek onder ruim 600 Nederlanders.

De top 5 van grootste medische zorgen van vakantievierend Nederland ziet er als volgt uit:
1. Ik word niet begrepen door de taalbarrière (42%).
2. Er wordt niet hygiënisch gewerkt (41%).
3. De kwaliteit van het medisch personeel is onder de maat (26%).
4. Medische hulp is onvoldoende vindbaar (22%).
5. De kosten van medische zorg zijn te hoog (18%).

Op vakantie ziek worden geeft 44% van alle Nederlanders meer zorgen, dan als ze thuis ziek worden. Maar een doktersbezoek zit er vaak niet in: 1 op de 3 Nederlanders stelt een bezoek aan de dokter toch liever uit tot de terugkeer in Nederland.

Daar staat tegenover dat ruim de helft (56%) aangeeft wel vertrouwen te hebben in buitenlandse dokters. Ook de kosten van medische zorg in het buitenland spelen voor de meerheid (82%) geen rol.

Opvallend is verder dat jongeren zich zelfs vaker zorgen maken dan ouderen. In de leeftijdsgroep 18 tot en met 29 jaar maakt slechts 14,7% zich nooit zorgen. Ter vergelijking: bij de vakantiegangers van 30 jaar en ouder maken 3 op de 10 vakantiegangers zich nooit druk over de medische hulp.

Bron: Porter Novelli

Lees ook:Medische voorbereiding vakantie is mager
Lees ook:Ga goed verzekerd op vakantie!
Lees ook:Hoe blij of onbezorgd ga jij op vakantie?
Lees ook:Hart niet altijd bestand tegen vakantie
Lees ook:1 op 3 Nederlanders heeft voorkeur voor privékliniek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>