Met Reisprik.nl online inentingen regelen en reisadvies

Goed voorbereid op reis naar verre bestemmingen begint met de juiste bescherming tegen infectieziektes, zoals malaria, buiktyfus en difterie. Veel reizigers gaan daarvoor naar de GGD, maar wist je dat je ook bij veel huisartsen terecht kunt voor je reisprikken?

Reisprik.nl biedt een landelijk netwerk van ruim 50 huisartspraktijken met wie je online een afspraak kunt maken voor advies en inentingen. De kosten worden in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Op de website van Reisprik.nl kun je zien of jouw zorgverzekering de vaccinaties vergoed.

Voor wie niet in aanmerking komt voor een vergoeding, geeft Reisprik altijd een laagste prijsgarantie.

‘Mensen zijn vaak geneigd om voor inentingen naar de GGD te gaan, maar staan er niet bij stil dat zij beter af zijn bij een huisarts’, aldus Eelco Vos, mede-oprichter van Reisprik.nl.

‘Dit vanwege het persoonlijk aspect van het advies: een arts kijkt immers breder dan de prik alleen. De vaccinatiehistorie, de reis en de medische conditie van de reiziger spelen namelijk ook een belangrijke rol. Daarnaast, niet onbelangrijk, de wachttijden zijn nihil.’

Reisprik.nl is als een van de eerste vaccinatie-instellingen aangesloten bij het digitalisering van ‘het gele boekje’. In dit boekje staat wanneer je welke vaccinaties hebt gekregen en hoe lang deze geldig zijn. Veel mensen raken dit boekje echter kwijt en weten dan niet meer wanneer en waarvoor ze zijn ingeënt.

Deze maand gaat een initiatief van het Vaccinatieregister van start waarbij het traditionele ‘gele boekje’ voortaan als een online document wordt bewaard. Je kunt dan je 24/7 zien waarvoor je ingeënt bent.

Bron: Reisprik.nl

Lees ook:Online toegang vaccinatiepaspoort
Lees ook:Ideaal: reisvaccinaties & vakantiemedicatie bij je thuis
Lees ook:Mexicaanse griep krijgt voorrang op DKTP-prik
Lees ook:ADV: Gratis advies van online specialisten bij Agis Zorgverzekeringen
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: Univé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>