Huidmonitor en iP Plaslijst beste Health apps

De Huidmonitor en de iP Plaslijst zijn door Nederlandse artsen verkozen tot de beste Health apps. De Huidmonitor won bovendien de publieksprijs. De Health app award is dit jaar voor het eerst uitgereikt.

De Huidmonitor is ontwikkeld door de Stichting Melanoom, in samenwerking met dermatoloog Marcel Bekkenk. De app helpt je bij het herkennen van een verdachte moedervlek die mogelijk kwaadaardig is.

Met de smartphone maak je een foto van de moedervlek en vergelijkt die vervolgens met voorbeeldfoto’s in de app. Vervolgens kun je de moedervlek gedurende langere tijd volgen om te zien of hij verandert.

De app Huidmonitor voor smartphones is gratis te downloaden in de App Store (iPhone) en Google Play Store (Android). Of via www.huidmonitor.nl

De app iP Plaslijst is een alternatief voor de papieren plaslijst van de uroloog. Met de app kun je bijhouden hoeveel je drinkt, hoeveel en hoe vaak je moet plassen en of je aandrang hebt. Vervolgens vergelijkt de app jouw vochtbalans met internationale standaarden uit de wetenschappelijke literatuur.

De app is in eerste instantie gratis te downloaden en te testen. Maar als je de gegevens van meerdere cycli van 24 uur wilt vastleggen, moet je betalen.

Bron: Artsennet

Lees ook:App helpt huidkanker herkennen
Lees ook:Heb jij de app van Blog.nl al op je Iphone?
Lees ook:MedApp: nieuwe app voor mensen met epilepsie
Lees ook:App die je ballen checkt
Lees ook:Heb ook een gezonde hond!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>