Kaas verlaagt risico op diabetes type 2

Twee plakjes kaas per dag verlaagt het risico op diabetes type 2 met 12%. Dat beweren Britse en Nederlandse onderzoekers.

Op zich een opvallende conclusie, want kaas bevat relatief veel verzadigde vetten. En die hebben niet zo’n heel goede naam. Maar de onderzoekers stellen dat niet alle verzadigde vetten even ongezond zijn, sommigen zouden zelfs goed zijn voor de gezondheid!

Het zouden de zogeheten probiotische bacteriën in kaas – maar ook in yoghurt – zijn die een positief effect op het ontstaan van diabetes hebben. Daarom hebben ook mensen die dagelijks 55 gram yoghurt per dag eten 12% minder kans op diabetes type 2.

Voor het onderzoek hebben de wetenschappers het voedingspatroon bekeken van 16.800 gezonde volwassenen en 12.400 patiënten met diabetes type 2 in 8 verschillende Europese landen.

Bron: nu.nl

Lees ook:Selenium verhoogt kans op diabetes type 2
Lees ook:Kleine aanpassingen in voedingspatroon hebben meeste effect
Lees ook:Kaas en melk niet schadelijk voor je hart
Lees ook:Geringer risico op diabetes type 2 door leefstijlveranderingen
Lees ook:Minder kaas, beter voor ‘t milieu

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kaas verlaagt risico op diabetes type 2

  1. David

    Leuk stukje informatie, maar zal het helemaal waar zijn? Ik heb laatst ook gelezen dat volle producten eigenlijk gezonder zijn dan magere producten, omdat die erg bewerkt zijn en volle producten natuurlijker zijn. Of dit helemaal waar is weet je natuurlijk ook niet. Ik eet in ieder geval geen kaas, het is gewoon te vet en je kunt volgens mij gezondere vetten eten dan kaas.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>