Al 350 mensen besmet met salmonellabacterie

Het aantal mensen dat sinds eind juli besmet is geraakt met de salmonellabacterie na het eten van gerookte zalm, is opgelopen tot zeker 350. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het gratis informatienummer dat fabrikant Foppen heeft geopend voor vragen over de salmonellabesmetting is deze week ruim 2500 keer gebeld.

Het totale aantal besmettingen ligt vermoedelijk nog veel hoger. Maar van 350 mensen is in het laboratorium vastgesteld dat zij besmet zijn met Salmonella thompson, dezelfde bacterie als werd aangetroffen in gerookte zalmproducten van Foppen.

De besmette producten zijn inmiddels op aanwijzing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) uit de handel genomen. Ook waarschuwt de NVWA voor producten waarin gerookte zalm is verwerkt.

Op de website van voedselwaakhond staat een lijst met producten waarin met Salmonella besmette zalm van Foppen verwerkt is en waarvoor nog niet eerder gewaarschuwd is.

De salmonellabacterie veroorzaakt een infectie van de darmen. Niet iedereen die de bacterie heeft binnengekregen wordt daar ziek van. Een infectie kan leiden tot koorts, diarree, misselijkheid, braken, buikkrampen en hoofdpijn.

Bron: RIVM

 

Lees ook:Salmonella-uitbraak door gerookte zalm
Lees ook:Zalm uit supermarkt besmet met salmonella
Lees ook:Twee doden door ‘salmonellazalm’
Lees ook:Derde dode door besmette zalm
Lees ook:Salmonella-uitbraak lijkt op zijn retour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>