Kinderen eten gezonder als je samen eet

Samen eten het is zo gezellig. In praktijk gebeurt het helaas weinig dat gezinsleden samen eten. Het gebeurt regelmatig dat een kind voor de televisie eet met het bord op schoot. Volgens Britse wetenschappers is samen eten een stuk gezonder. Kinderen zouden namelijk meer groente eten als het gezin gezamenlijk eet.Per dag moet een kind 400 gram groente en fruit eten.Dat is best veel en dat lukt in veel gevallen niet. Dit ondervonden wetenschappers van de University of Leeds. Het team onderzocht het eetgedrag van 2.400 basisschoolleerlingen in Londen.

De leerlingen hielden een eetdagboek bij en de ouders kregen vragenlijsten over hoe zij denken over groente en fruit. 768 gezinnen blijken soms samen te eten, 656 doen het altijd en 92 gezinnen eten dagelijks apart van elkaar.

Uit het onderzoek blijkt dat kids die altijd met hun ouders aan tafel eten, betere betere eetgewoonten hebben. Ze eten meer groente en meer fruit, zelfs zo’n 125 gram meer dan kinderen die nooit samen met hun ouders aan tafel zitten.

Het schijnt dat wanneer men af en toe together aan tafel eet, dat dat dan ook een goed effect heeft. Kinderen uit gezinnen die dat doen, eten alsnog 95 gram meer groente en fruit dan de kinderen die vaak alleen moeten eten.

 

Bron: Telegraaf

Lees ook:Eet jij al 2×2 groente en fruit?
Lees ook:Kinderen eten te weinig groente en fruit
Lees ook:Roken en groente eten geen gelukkige combinatie
Lees ook:Hoe leer je kinderen groente eten?
Lees ook:Nederlanders eten meer groente en fruit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>