EPD ligt onder vuur

Het is nog niet duidelijk of het Amerikaanse bedrijf CSC het Nederlandse elektronisch patiëntendossier (EPD) gaat maken. De PVV had minister Edith Schippers van Volksgezondheid vragen gesteld over het vergeven van de opdracht aan CSC, omdat Amerika mogelijk in het EPD zou kunnen kijken. Schippers gaf maandag aan dat daar geen sprake van is. Het risico is uitgesloten dat de inhoud van de medische dossiers wordt verstrekt aan Amerika, zo schrijft ze in antwoord op vragen van de PVV.

CSC kreeg de opdracht van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). Die zei eerder dat CSC heeft beloofd om zich te houden aan Nederlandse wetten, zoals de Wet bescherming persoonsgegevens.

Minister Edith Schippers schrijft maandag in antwoord op Kamervragen van de PVV dat ze afwacht wat het overleg tussen opdrachtgever Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) en CSC oplevert.

VZVZ wil van CSC horen dat het is uitgesloten dat de inhoud van de medische dossiers wordt verstrekt aan de Verenigde Staten.

bron: ANP

Lees ook:Jij bepaalt waar jouw patientendossier terechtkomt
Lees ook:Elektronisch patiëntendossier nu al gedoemd te mislukken
Lees ook:Er komt een Ebola-telefoonlijn
Lees ook:‘Niet meer rokers door schrappen stopvergoeding’
Lees ook:‘Ziekenhuizen betalen voor behandelingsstop’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>