Tuchtzaak tegen Ernst Jansen Steur

Vijf ex-patiënten van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur hebben een tuchtklacht ingediend tegen bestuursvoorzitter Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente, een bestuurder en twee oud-bestuurders van het ziekenhuis en tegen drie voormalige inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. ,,Ze stonden erbij en keken ernaar”, vinden de gedupeerde ex-patiënten van de neuroloog. Dat maakte letselschadespecialist Yme Drost vrijdag bekend.

Drost staat 200 ex-patiënten van Jansen Steur bij. De arts stelde verkeerde diagnoses en voerde verkeerde behandelingen uit. Zo vertelde hij mensen dat ze een ernstige ziekte hadden als alzheimer of parkinson, terwijl dat helemaal niet zo was. De ex-patiënten zijn van meing dat de toezichthouders ,,gedisfunctioneerd”.

Zowel het bestuur van het ziekenhuis als de inspecteurs hebben niet ingegrepen toen duidelijk werd dat patiënten van Jansen Steur schade opliepen.

De klachten zijn ingediend bij het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle.

bron: ANP

Lees ook:De beerput van neuroloog Jansen Steur gaat open
Lees ook:Inspecteurs IGZ voor medisch tuchtcollege
Lees ook:Enschedese neuroloog knoeide ook met onderzoek
Lees ook:Falende neuroloog Jansen Steur toont berouw
Lees ook:Patiënten in de steek gelaten door ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>