Wat een drama! Na kipfilet blijken ook biefstuk en kalfsvlees besmet te zijn met de gevaarlijke bacterie ESBL. Dat meldde de Consumentenbond vrijdag. De bond heeft in opdracht van het ministerie van Economische Zaken onderzoek gedaan naar het vlees bij slagerijen en supermarkten.
De bacterie is gevonden op 40 procent van het kalfsvlees en 13 procent van het rundvlees. ,,De besmetting is zorgwekkend, maar gelukkig minder wijdverbreid dan bij kippenvlees”, aldus directeur Bart Combée van de bond.
Vorig jaar bleek uit onderzoek van de Consumentenbond al dat vrijwel alle kip in de Nederlandse supermarkten besmet is met ESBL. Die is resistent voor antibiotica.
bron: ANP
Lees ook:Biologische kip bevat minder ESBL
Lees ook:‘Verbied verkoop besmet voedsel’
Lees ook:Bijna alle kip besmet met ESBL
Lees ook:Nederlander overlijdt door ESBL-bacterie
Lees ook:Grote zorgen om bacterie in kippenvlees