Pas op met zwarte henna tatoeages

fotoPijnloze, tijdelijke tatoeages met synthetisch bewerkte zwarte henna zijn een echt vakantiefenomeen. Een zwarte tatoeage op een door de zon gebruinde huid staat supermooi, maar kan verkeerd uitpakken. De bruin-oranje kleurige henna is een natuurlijke en ongevaarlijke kleurstof die gewonnen wordt uit een plant die groeit in Noord-Afrika. Toeristen zijn echter niet tevreden met de granaatkleur van 100 procent natuurlijke henna. Om die reden voegt men er een synthetische stof, parafenyleendiamine (PPD) aan toe. PPD is een zeer krachtig allergeen dat bij de meeste mensen hevige allergische reacties kan uitlokken.

Wat gebeurt er dan?
De eerste allergiesymptomen treden meestal op ongeveer twee weken na het aanbrengen van de tatoeage. Mensen kunnen met de volgende symptomen af te rekenen krijgen:
roodheid van de huid, branderige pijn, ogenschijnlijk onverklaarbare jeuk, het opzwellen van de huid tot het zich onwel voelen. De klachten kunnen zover gaan dat sommige kinderen, mannen en vrouwen dringend naar een ziekenhuis moeten afgevoerd worden met de symptomen van een bloedvergiftiging.

 

bron: abc gezondheid

Lees ook:Weg met bacteriën die acne veroorzaken!
Lees ook:‘Onderzoek naar kankerverwekkende stoffen in tatoeages’
Lees ook:Jeuk? ByeBites helpt je ervan af
Lees ook:15 symptomen bij vrouwen die wijzen op kanker
Lees ook:Fabel: Eczeem is besmettelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>