‘tandartsen sturen spooknota’s’

achmeaZorgverzekeraar Achmea gaat de komende maanden declaraties terugvorderen bij meer dan duizend tandartsen. Volgens de verzekeraar sjoemelen zij met rekeningen. Dat meldt Achmea aan RTL Nieuws.

Achmea schat dat het gaat om een bedrag van 4 miljoen euro. De verzekeraar benadrukt dat de meeste tandartsen te goeder trouw zijn, maar dat een groep van zo’n duizend tandartsen de laatste drie jaar onterechte declaraties heeft ingediend. De eerste 250 tandartsen hebben daarover een brief gehad.

Het afgelopen jaar heeft Achmea onderzoek gedaan naar tandartsdeclaraties waarbij twee soorten behandelingen opvielen. Het gaat om combinaties van declaraties die niet met elkaar kunnen samengaan, zoals het apart declareren van het aanbrengen van een beschermlaag bij een tand of kies terwijl die ook al in rekening is gebracht bij de declaratie van een reparatie aan kies of tand. Ook gaat het om declaraties van behandelingen die helemaal niet of niet volgens de regels hebben plaatsgevonden.

Lees ook:CZ verhoogt zorgpremie met 11%
Lees ook:Liever kiespijn dan tandarts zelf betalen
Lees ook:CZ wil zelf stomazakjes gaan importeren
Lees ook:Apothekers slepen Achmea voor de rechter
Lees ook:Tandarts declareert jarenlang te veel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>