‘Mega tekort huisartsen door zorghervorming’

leukAls de hervormingen in de langdurige zorg doorgaan, ontstaat er een tekort aan huisartsen. Daarvoor waarschuwt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) in De Telegraaf.

Op korte termijn dreigt er volgens LHV een tekort van 2000 artsen in de eerste lijn. Dat is 20 procent van het totaal. Voorzitter Steven van Eijck van de LHV becijferde tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over de veranderingen dat elke huisarts er een grote groep patiënten met extra zorgvraag bij krijgt. Die mensen krijgen nu nog hulp in een instelling.

Ook in de thuiszorg zijn zorgen over tekorten. ,,Als er geen prikkel tot innovatie komt, zie ik de problemen nog wel een paar jaar voorthobbelen”, aldus directeur Jos de Blok van thuiszorgorganisatie Buurtzorg. Hij verwacht een tekort van zeker 5000 wijkverplegers.

Lees ook:‘Tekort darmspecialisten kan levens kosten’
Lees ook:Thuishulp: ouderen bang voor de toekomst
Lees ook:Thuiszorg Lida blijft dicht
Lees ook:De kas van de zorgsector is leeg
Lees ook:GGZ-instellingen zouden tekort schieten…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>