Straks geen snoep meer bij kassa’s?

fotoSUPERGOED nieuws dit, want de supermarktketens Lidl, Jumbo en Plus zijn van plan het snoep aan de kassa te verbannen. Lidl wil het snoep bij ‘kassa 1′, die altijd open is, vervangen met snackgroenten, nootjes en rijstwafels. Dat schrijft het AD vrijdag.

Jumbo zegt de mogelijkheden te bekijken het kassasnoep te weren in 440 winkels. Ook de Plus heeft zulke plannen. ,,Nederlandse supers krijgen steeds meer klachten van ouders die zeggen dat ze niet meer kunnen winkelen met hun kinderen vanwege het gezeur”, zegt hoogleraar voedingsleer Jaap Seidell.

Ook het toenemend overgewicht bij kinderen speelt een rol. In veel landen is het ‘jengelmoment’ voor veel kinderen aan de kassa al verleden tijd. In Zweden en Denemarken is snoepgoed zelfs verboden op die plek. In Engeland hebben Tesco en Lidl het snoep vervangen.

bron: AD

Lees ook:Geen snoep meer bij de winkelkassa
Lees ook:‘Supermarkten stimuleren gezond eten onvoldoende’
Lees ook:Extreem overgewicht bij kinderen neemt toe
Lees ook:Supermarkten zeggen: “doei plofkip!”
Lees ook:Hoogleraar voeding: vrouwen kunnen zich prima beheersen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Straks geen snoep meer bij kassa’s?

  1. afvallen

    goed artikel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>