Minder hiv en aids

ja

Goed nieuws, want hiv en aids zijn wereldwijd op de terugweg, behalve bij pubers en adolescenten. Unicef heeft dat vandaag bekend gemaakt aldus de Volkskrant. Het aantal mensen dat aan aids sterft, daalt in alle leeftijdsgroepen, alleen niet onder jongeren van 10 tot 19 jaar. Om aids uit te bannen, is een campagne nodig die specifiek op deze groep is gericht.

Het VN-kinderfonds en een aantal zusterorganisaties komen met een nieuwe strategie om besmetting van jongeren met hiv te voorkomen en jongeren met hiv en aids langer in leven te houden. De campagne ALL IN focust op de 25 landen waar meer dan 90 procent van de aidsdoden valt.

Wereldwijd is het aantal aidsdoden tussen 2005 en 2013 met bijna 40 procent afgenomen en dat zou vooral komen door verbetering van de medische behandeling van volwassenen en jonge kinderen.

Helaas loopt de sterfte onder jongeren op. Aids is nu de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren in Afrika, en de tweede oorzaak wereldwijd.

Bron: De Volkskrant

Lees ook:Goed nieuws op Wereldaidsdag!
Lees ook:Duizenden jongeren eisen seksuele voorlichting
Lees ook:Aids lijkt definitief op zijn retour
Lees ook:Anouk Maas doet hiv-test in Kenia
Lees ook:Pril stel acht veilig vrijen al snel onnodig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>