Wist je dat maar liefst 55 procent van de Nederlanders niet meer elke dag vlees bij de warme maaltijd bikt? Dat is een stuk meer dan vijf jaar geleden toen nog 40 procent minstens drie dagen in de week geen vlees at, meldt de NOS op basis van cijfers van het Voedingscentrum.
Wat eten we dan?
In plaats van vlees kiezen we nu vaker voor vis, ei, champignons of peulvruchten. Waarom er meer zogenoemde flexitariërs komen, is niet duidelijk.
Flexitariërs zijn mensen die overwegend vegetarisch eten, maar af en toe ook een stukje vlees lusten.
Volgens de vleesbranche komt het door de crisis maar het Voedingscentrum stelt dat ook duurzaamheid en schandalen met vlees een rol spelen.
Bron: NOS
Lees ook:Ideaal: de flexitariërbox met meer groen, minder vlees
Lees ook:‘Gezond eten geen kwestie van geld’
Lees ook:Slimme koppen vaak vegetarisch
Lees ook:Doei rood vlees, welkom vette vis!
Lees ook:We eten minder vlees