Radar: veel vrouwen de dupe door verkeerde implantaten

TROS-Radar

 

Bepaalde fabrikanten hebben een implantaat tegen bekkenbodemverzakkingen zonder deugdelijk wetenschappelijk onderzoek op de markt gebracht. Dat meldt consumentenprogramma Radar na onderzoek. Het blijkt te gaan om implantaten tegen lies- en buikwandbreuken, die door fabrikant Johnson & Johnson zonder aanvullend onderzoek ook op grote schaal voor gebruik in het bekkenbodemgebied zijn verkocht. Het bekkenbodemgebied is vele malen flexibeler dan de buikwand, en daar had een totaal ander soort implantaat voor ontwikkeld moeten worden, zeggen artsen die betrokken waren bij de ontwikkeling van het veelgebruikte implantaat in de uitzending.

Radar wist eerder al dat veel vrouwen ernstige gezondheidsklachten hebben nadat dergelijke bekkenbodemmatjes bij ze zijn geplaatst. Naar schatting zijn al ruim zeshonderd Nederlandse vrouwen het slachtoffer geworden van de risicovolle matjes. Wat betreft de gehele wereld gaat het mogelijk om tienduizenden vrouwen.

bron: Radar

Lees ook:Er komt een vaccin voor het zikavirus
Lees ook:Johnson & Johnson werkt aan vaccin tegen ebola
Lees ook:Radar: veel vraagtekens rond HPV-vaccin
Lees ook:Neelie Kroes neemt farmaceutische sector onder de loep
Lees ook:Vanzelf groeiende borsten na amputatie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Radar: veel vrouwen de dupe door verkeerde implantaten

  1. Ria Korthuis

    Hallo,

    Ik sta ook op het punt om behandeld te worden voor een endeldarmverzakking, rectocele.
    Van al deze verhalen raak ik behoorlijk in paniek. U schrijft dat er verkeerde matjes zijn gebruikt. Mijn vraag is nu: worden die nog steeds gebruikt, en zijn er tegenwoordig ook goeie matjes of alternatieven? Ik lees nl. niets over de huidige behandeling. Dus wat moet/kan ik doen?
    Groeten,
    Ria Korthuis

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>