Ook jij kan iets door voor vluchtelingen…

KnipselHet Rode Kruis begint een nieuwe wervingscampagne in verband met de aanhoudende vluchtelingenstroom. Zo zoekt de organisatie duizend mensen die oproepbaar zijn om praktische hulp te bieden aan vluchtelingen. Verder zijn op korte termijn honderden projectvrijwilligers nodig om te assisteren.

De aanvullende hulpverleners zijn nodig om 1200 reeds opgeleide vrijwilligers bij te staan bij hulp aan vluchtelingen in de noodhulplocaties.

Het Rode Kruis zegt in hoogste staat van paraatheid te zijn voor ,,de grootste hulpoperatie sinds jaren”. Door de toestroom van vluchtelingen moet de hulp substantieel worden uitgebreid, stelt het Rode Kruis.

De organisatie heeft al veel vrijwilligers aan het werk, die rond de klok aan het werk zijn in de nieuwe opvangcentra. Daarnaast zijn onder anderen veel tolken, verpleegkundigen en extra EHBO’ers nodig.

Lees ook:Heb jij je EHBO? Het Rode Kruis wil jou!
Lees ook:Vier op de tien verleent geen eerste hulp
Lees ook:EHBO app meer dan 320.000 keer gedownload
Lees ook:Rode Kruis actieweek: laat Syrië niet in de kou staan
Lees ook:Het Wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ met Irene Moors

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>