Rotterdam is er ‘Voor Mekaar’ en steunt eenzame 75+ ers

mooi

Een kleine groep van 75-plussers in Rotterdam blijken extra aandacht en hulp nodig te hebben. Ze behoren tot een grote groep ouderen die de afgelopen tijd thuis zijn bezocht in het kader van het gemeentelijk actieplan Voor Mekaar. Men wil eenzaamheid onder ouderen herkennen en er iets aan doen.

50% van de Rotterdamse ouderen voelt zich ontzettend eenzaam. En een op de vier ouderen in de Maasstad heeft zelfs niemand om dingen mee te doen of te bespreken. De gemeente begon daarom een publiekscampagne om daar aandacht voor te vragen en in oktober gingen in zes wijken vrijwilligers op pad om 75-plussers thuis te bezoeken.

Van de 1961 ouderen die mogelijk kampen met eenzaamheid, gaven er 777 aan geen interesse te hebben in een bezoek. Bij de overige 1184 kwamen de vrijwilligers langs. Voor 19 mensen is hulp van het wijkteam gewenst, voor nog eens elf ouderen is een tweede bezoek nodig.

Lees ook:75-plusser gaat minstens één keer per jaar naar de huisarts
Lees ook:Ouderen doen vaker een beroep op familie
Lees ook:Top zeg, ouderen voelen zich beter met gratis OV
Lees ook:Hoe reageren bejaarden op een zorgrobot?
Lees ook:Beat Blue Monday

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>