Zikavirus nu ook op Bonaire

bonaire

Het zikavirus breidt zich nog steeds uit en is nu ook opgedoken op Bonaire. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is een inwoner op dit eiland besmet geraakt met het virus. Eerder was al vastgesteld dat er mensen op het nabijgelegen Curaçao het door muggen overgedragen virus hadden opgelopen.

Pas op voor muggen!

Als je naar Bonaire gaat, dien je dus muggenwerende maatregelen te nemen. Zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden, wordt uit voorzorg geadviseerd om met een arts de noodzaak van een reis goed te overleggen en uitstel te overwegen van reizen die niet noodzakelijk zijn.

In Nederland is het zikavirus tot nu toe bij 23 personen vastgesteld. Het gaat in alle gevallen om mensen die op reis besmet zijn geraakt. De muggen die de ziekte overbrengen, komen in ons land godzijdank niet voor.

Het virus wordt in verband gebracht met hersenafwijkingen bij het ongeboren kind, al is dat verband nog niet onomstotelijk bewezen. Bij de meeste mensen die zikakoorts krijgen, verloopt de ziekte vrij mild. De belangrijkste klachten zijn koorts, oogontsteking, hoofdpijn en huiduitslag.

bon

Foto’s: Instagram diversen

Lees ook:Yikes, 15 nieuwe gevallen van Zikabesmetting in ons land
Lees ook:Ben je in een zika-gebied geweest? Vrij veilig!!
Lees ook:Veel zwangere colombiaanse vrouwen lijden aan het Zikavirus
Lees ook:Paniek! Zikavirus verspreidt zich snel
Lees ook:Er komt een vaccin voor het zikavirus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>