We gaan een week lang de trap nemen!

trappen

Zeg eens eerlijk hoe vaak pak jij de trap? Werkgevers doen er goed aan hun medewerkers te stimuleren om de trap te nemen en de lift links te laten liggen. Dat is goed voor de gezondheid. Het Diabetes Fonds komt daarom met de Nationale Traploopweek. Honderden bedrijven (waaronder KLM, gemeenten en banken) met in totaal 150.000 werknemers hebben beloofd er deze week aan mee te doen.

Wist je dat werknemers gemiddeld 7,1 uur per dag zitten?

En dat we liever de lift pakken, omdat dat makkelijk is (41 procent), omdat men op een te hoge verdieping werkt (40 procent) of omdat men geen zin heeft om buiten adem boven te komen (35 procent). Volgens fondsdirecteur Hanneke Dessing hebben werkgevers een essentiële rol bij het bevorderen van lichaamsbeweging. Zo kunnen ze duidelijk aangeven waar de trap is, een lunchwandelingetje stimuleren of staand werken mogelijk te maken.

Lees ook:Altijd bereikbaar zijn geeft stress!!
Lees ook:Slank door rustig traplopen
Lees ook:Traplopen halveert kans op diabetes (en nog veel meer)
Lees ook:Reorganisatie niet fijn voor je gezondheid
Lees ook:Leef actief, voel je goed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>