We eten te zout met zijn allen

s

De hoeveelheid zout die we dagelijks consumeren, is nog net zo hoog al tien jaar geleden. De inname ligt daarmee nog steeds ,,ruim boven” de aanbevolen maximale hoeveelheid, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op basis van onderzoek.

Het instituut meet om de paar jaar bij volwassenen hoeveel zout, jodium en kalium zij dagelijks binnenkrijgen. Volgens de onderzoekers is de jodiuminname tussen 2006 tot 2015 afgenomen, met 37 procent bij mannen en 33 procent bij vrouwen. Toch is het risico op een tekort volgens het RIVM klein. Jodium is onder meer belangrijk voor een goede stofwisseling.

De kaliuminname, belangrijk voor regulering van de bloeddruk en vochtbalans, is ongeveer gelijk gebleven. Het gezondheidsinstituut constateert hier dat er slechts ,,een klein risico” op een tekort is.

Lees ook:Nederlanders krijgen ongezond veel zout binnen
Lees ook:Nederlanders krijgen nog steeds te veel zout binnen
Lees ook:Wat is jodium precies en wat doet het?
Lees ook:Jodium slikken niet verstandig
Lees ook:Dreigende taal Schippers over zout en vet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>