Kanker doodsoorzaak nummer 1 bij mannen

Hart- en vaatziekten zijn niet langer doodsoorzaak nummer één onder mannen. Vorig jaar overleden meer mannen aan kanker dan aan hart- en vaatziekten. Dit meldde de Nederlandse Hartstichting vrijdag. Als oorzaken voor het teruglopen van het aantal doden door hart- en vaatfalen noemt de stichting onder meer verbeterde behandelmethoden en meer aandacht voor preventie.


 

Ook onder vrouwen neemt het aantal sterfgevallen door hart- en vaatziekten af, maar is het nog wel doodsoorzaak nummer een. Bij vrouwen tussen de 40 en 64 jaar is kanker echter wel de belangrijkste doodsoorzaak.

De Hartstichting ziet in de cijfers het bewijs dat haar aanpak werkt. ,,We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in onderzoek naar medicatie en behandelmethoden,'' aldus een woordvoerster van de Hartstichting. ,,Daardoor overlijden minder mensen direct. Wel zien we steeds vaker dat een hartaandoening chronisch wordt.''

In de komende jaren hoopt de Hartstichting dat de daling zich voortzet. ,,Daarom blijven we op verschillende gebieden voorlichting geven. Volgend jaar start een grote campagne om meer aandacht te vestigen op hartstilstanden,'' aldus de zegsvrouw van de organisatie.

Bron: AD.nl

Lees ook:Kennis Nederlander over hart- en vaatziekten verbeterd
Lees ook:Kanker bij mannen doodsoorzaak nummer 1
Lees ook:Meer aandacht voor hart en vaatziekten bij vrouwen
Lees ook:Kanker nu doodsoorzaak nummer 1
Lees ook:Meer aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>