Vreemdgaan vergroot kans op hartinfarct


Mannen én vrouwen, bezint eer ge begint. Met vreemdgaan dan wel te verstaan. Want dat is me toch vermoeiend….

En niet vanwege de seks hoor. Nee, vanwege de spanning die ermee gepaard gaat. Volgens de Zweedse cardioloog Lars Ryden kost vreemdgaan bijna één derde meer energie dan seks met de eigen partner.

En dat is niet zonder gevaar. Want daardoor stijgt de kans op een hartinfarct of beroerte. Vrijen met een andere partner is qua inspanning te vergelijken met spitten in de tuin, terwijl seks met eigen geliefde overeenkomt met douchen, zo stelt Ryden.

Uit zijn onderzoek blijkt dat het risico op een beroerte of een infarct stijgt als men overspel pleegt. "Bij vrijen met een vaste partner in een vertrouwde omgeving is die kans zeer klein. Maar bij seks met een andere partner wordt de hartspier extra belast door de psychologische spanning over de geheime verhouding."

"Zulke vrijpartijen worden bovendien vaak voorafgegaan door een diner met aperitiefjes en wijn, die de hartspier extra belasten."

Lees ook:Zijn vrouwen ook soms een beetje krols?
Lees ook:Seks bevordert spontane bevalling
Lees ook:‘HIVpatienten kunnen onbeschermd seksen’
Lees ook:Meer vrouwen hebben pijn bij vrijen
Lees ook:Witte wijn óók goed voor je hart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>