België adviseert vaccinatie tegen baarmoederkanker

De Belgische Gezondheidsraad heeft vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HP-virus) geadviseerd. Het virus veroorzaakt verschillende vormen van baarmoederkanker. De raad adviseert preventieve vaccinatie voor meisjes tussen 10 en 15 jaar.

Vrouwen tussen 14 en 26 jaar die nog niet zijn ingeënt, kunnen hun huisarts om een vaccin vragen. De Nederlandse Gezondheidsraad studeert momenteel nog op een advies, dat eind 2007 wordt verwacht. Deze maand zal het College van Zorgverzekeringen (CVZ) minister Ab Klink (Volksgezondheid) adviseren over opname van het vaccin in het basispakket.

Het HP-virus is een van de meest frequente seksueel overdraagbare infecties, die vaak in de eerste jaren na het eerste seksuele contact wordt opgelopen. Vaccinatie dient daarom bij voorkeur te gebeuren vóór de leeftijd van het eerste seksuele contact, zeggen wetenschappers.

Bron: trouw.nl 

Lees ook:Advies: HPV-vaccin niet in basispakket
Lees ook:‘Vaccin tegen baarmoederhalskanker redt veel levens’
Lees ook:Zorgmedewerker krijgt voorrang bij griepprik
Lees ook:Anticonceptiepil mogelijk uit het basispakket
Lees ook:Deel zorgpersoneel moet wachten op griepprik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>