Kleinste moeder ter wereld bevalt van gezonde baby

Een 78 centimeter grote vrouw heeft een gezonde baby ter wereld gebracht. De kleinste moeder ter wereld is Christianne Ray (19) uit de VS. Tegen alle verwachtingen in heeft de 78 centimeter lange vrouw, een gezonde baby ter wereld gebracht.

Het nieuwgeboren babietje Kyrsten is 35 centimeter lang en daarmee bijna half zo groot als haar moeder. De geboorte is een medisch wonder. Christianne: “Ze vertelden me dat ik de zwangerschap zeker niet zou overleven.”

Maar de ‘dappere’ vrouw sloeg alle waarschuwingen in de wind en zette de zwangerschap toch door. Op het laatst kon ze niet meer zelfstandig lopen en moest haar 1,93 meter lange vriend, Jeremy, haar door het huis dragen.

Vijf weken voor de normale geboortedatum werd het kind te groot voor Christianne en moest het met een keizersnede gehaald worden. Dit om het leven van de kleine vrouw te beschermen. Kyrsten kwam gezond ter wereld, maar moest nog wel enkele weken in de couveuse blijven, omdat haar longen licht onderontwikkeld waren.

Enkele dagen daarna verloofde het stel zich. Ze hopen dat hun dochter zich normaal ontwikkelt. “Met Kyrsten is onze levenswens in vervulling gegaan”, verklaarde de negentienjarige moeder.

Bron: telegraaf.nl 

 

Lees ook:Baby eerste Spaanse griepslachtoffer sterft door medische fout
Lees ook:‘Babysterfte Nederland kan omlaag’
Lees ook:Kersverse moeder (19) en jong meisje (6) overlijden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Diabetes vergroot kans op aangeboren afwijkingen baby
Lees ook:Mediterraan eten goed voor ongeboren kind

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kleinste moeder ter wereld bevalt van gezonde baby

  1. Fayaa

    Ik vind het eigenlijk maaar zielig voor het kind! Super dat ze toch een kind hebben kunnen krijgen maar wordt Kyrsten daar nou echt gelukkig van een moeder die altijd klein is. Die de wagen moet duwen!? Ofja hoe wil ze dat eigenlijk gaan doen.

    Ik vind dat dit niet mag kunnen.
    Maargoed..

      /   Reply  / 
  2. bep

    Waarom zou dit niet mogen, het is toch net zo,n mens als jij en ik niks mis mee….Daarbij is de vader van normale lengte en zullen ze beiden dit wel in heel goed overleg gedaan hebben, dus niets zielig aan voor dar kindje…………

      /   Reply  / 
  3. Lisanne

    Die vader bestaat ook nog. Die is lang, die kan de kinderwagen duwen. Dit bewijst maar weer dat het onmogelijke mogelijk is!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>