Diabetes wordt nieuwe kinderziekte


Het aantal kinderen met diabetes zal de komende jaren extreem toenemen. Over tien jaar hebben duizenden Nederlandse kinderen de ziekte.

Dat voorspelt professor dr. Bruining van het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven. Hij is bijzonder hoogleraar Kinderdiabetes en wordt wereldwijd gezien als autoriteit op dat gebied.

Bruining vindt dat er in Nederland veel te weinig aandacht is voor de ernst van de problematiek. 'Kinderartsen zouden veel meer moeten samenwerken met internisten en cardiologen over mogelijke interventies. Als de ziekte vroeg wordt geconstateerd is diabetes type 2 nog te genezen', weet Bruining, die hoe dan ook een gigantische druk op de gezondheidszorg voorziet.

Diabetes type 2 houdt sterk verband met extreem overgewicht en onvoldoende lichamelijke inspanning. Op dit moment hebben vier- à vijfhonderd kinderen in ons land de voormalige ouderdomsziekte onder de leden.

Bron: Eindhovens Dagblad

 

 

Lees ook:Mogelijk verband diabetes en glaucoom
Lees ook:Wereld Diabetes Dag in het teken van het kind
Lees ook:Vieze lucht verhoogt kans op diabetes
Lees ook:Kinderen met diabetes stuiten op onbegrip
Lees ook:Extreem overgewicht bij kinderen neemt toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>