Depressie tijdens zwangerschap zorgt voor agressief kind

Moeders die last hebben van depressiviteit tijdens de zwangerschap hebben 4 keer meer kans op een agressief kind. Dat beweren Britse wetenschappers na het onderzoeken van 120 moeders en kinderen tot hun 16de levensjaar.

Eerder onderzoek toonde al aan dat een postnatale depressie het gedrag van kinderen op latere leeftijd kan beïnvloeden. Maar nu blijkt dat ook depressieve gevoelens tijdens de zwangerschap effect op het kind hebben. Dit verband bleef zelfs bestaan als de jonge moeder na de bevalling niet meer depressief was.

De kinderen waren tijdens hun tienerjaren agressiever en vertoonden vaker asociaal gedrag,

De onderzoekers denken dat er sprake is van een vicieuze cirkel. Zo zijn agressieve kinderen meer geneigd om tijdens de zwangerschap depressief te worden, waardoor ze op hun beurt weer ervoor zorgen dat hun kinderen agressiever worden.

Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen depressief zijn tijdens hun zwangerschap, dit komt zelfs vaker voor dan na de geboorte. 10 tot 15% van de vrouwen krijgt er mee te maken.

Bron: Gazet van Antwerpen

Lees ook:‘Glaasje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad’
Lees ook:Rokersbaby’s zijn chagrijniger
Lees ook:Lastig kind door drinken tijdens zwangerschap
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap vergroot kans op crimineel kind
Lees ook:‘Visolie slikken tijdens zwangerschap heeft geen zin’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>