Autisme bij baby’s te herkennen aan gebrabbel

Jonge kinderen met autisme kunnen herkend worden aan de geluidjes die ze maken. Die zijn volgens Amerikaanse wetenschappers anders dan de klanken van kinderen zónder autisme. Dat meldt de BBC.

De Amerikaanse wetenschappers bestudeerden voor hun studie bijna 1500 dagen lang geluidopnames van ruim 200 kinderstemmen. De kinderen waren tussen de 10 maanden en 4 jaar oud.  In 86% van de gevallen bleek de diagnose juist.

Bij het luisteren naar de opnames werd vooral gelet op 12 kenmerken in de stem, die er op duiden dat de stem zich ontwikkelt. Bij autistische kinderen tot 4 jaar, bleken de parameters niet te kloppen met de leeftijd.

Volgens Professor Steven Warren, expert in Autisme Spectrum Stoornissen, kan de studie helpen om de diagnose sneller te stellen zodat er sneller kan worden ingegrepen.

Lees ook:‘Aantal kinderen met autisme zwaar onderschat’
Lees ook:Te veel tv kijken kan leiden tot autisme
Lees ook:Kinderen kunnen over Autisme heen groeien
Lees ook:Autisme al bij peuters te herkennen
Lees ook:Autisme eerder ontdekken door naamtest baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>