Nationaal Schoolontbijt geeft het goede voorbeeld

Ontbijten is leuk. Dat vindt ruim de helft van de basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8. En dat is maar goed ook. Want het is ook heel gezond. Het ontbijt is zelfs de belangrijkste maaltijd van de dag!Ontbijten is nodig om de dag energievol door te komen. Wie ‘s ochtends niets eet, komt moeilijker op gang en gaat later op de ochtend geheid snaaien.

Toch gaat nog altijd 1 op de 6 kinderen wel eens zonder ontbijt naar school, blijkt uit het onderzoek dat het Nationaal Schoolontbijt liet uitvoeren. Ook schokkend is het feit dat maar liefst 13% van de kinderen frisdrank (!) bij het ontbijt drinkt.

Scholen in heel Nederland besteden deze week aandacht aan de belangrijkste maaltijd van de dag door gezellig samen op school te ontbijten. Maar liefst 500.000 kinderen kunnen hiervan genieten. Super gezellig natuurlijk, maar scholen geven ook nog eens een belangrijk signaal af. Nu is het aan de ouders om het op te pakken!

Bron: Nationaal Schoolontbijt

Lees ook:Goed ontbijt schiet er nogal eens bij in
Lees ook:Eén op de 6 kinderen ontbijt ‘s ochtends niet
Lees ook:Goed nieuws: meer kinderen ontbijten
Lees ook:Serveer volkorenbroodjes in grappige vormen
Lees ook:Half miljoen kinderen ontbijten samen op school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>