Slimmer kind door borstvoeding?

Dat borstvoeding gezond is, hebben al vele onderzoeken aangetoond. Daarom luidt het advies om minimaal 6 maanden borstvoeding te geven. Nieuw onderzoek toont aan de moedermelk niet alleen goed is voor de gezondheid voor de baby, maar ook voor de ontwikkeling van de hersenen. Volgens Britse wetenschappers van de universiteiten van Oxford en Essex zijn kinderen die borstvoeding hebben gehad, slimmer.

Vier weken borstvoeding heeft al een behoorlijk effect op de ontwikkeling van het kind tijdens de basis- en middelbare school, blijkt uit het onderzoek onder ruim 10.000 kinderen.

Kinderen die 4 weken borstvoeding hadden gekregen werden vergeleken met kinderen die de fles kregen. De borstgevoede kinderen waren op de leeftijd van 5, 7 11 en 14 jaar beter in lezen, schrijven en rekenen.

Van borstvoeding is eerder al aangetoond dat het het immuunsysteem van de baby stimuleert, oorinfecties, buikvirussen en zelfs astma kan tegengaan. Maar over het effect op intelligentie was tot nu toe weinig bekend.

Maria Lacovou, een van de onderzoekers van de Universiteit van Essex: ‘Het probleem was dat het er wel op leek dat borstvoeding een effect had op de cognitieve ontwikkeling van het kind, maar niemand wist of het aan het type moeder ligt of dat er daadwerkelijk een oorzakelijk verband is.’

‘Borstvoeding heeft veel gezondheidsvoordelen en nu kunnen we zeggen dat er ook duidelijke voordelen zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van de kinderen.’

Ondanks de vele overheidscampagnes is Groot-Brittannië een van de Europese landen waar het geven van borstvoeding het minst populair is. Slechts 3% geeft haar baby 6 maanden borstvoeding, zoals het advies luidt. 20% van de moeders begint er niet eens aan.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Langer borstvoeding geven voorkomt psychische problemen bij baby
Lees ook:Met borstvoeding minder infecties
Lees ook:Klink: baby’s moeten langer borstvoeding krijgen
Lees ook:Borstvoeding geven in openbaar niet vanzelfsprekend
Lees ook:Borstvoeding sterkt longen baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>