Miskraam zegt niets over volgende zwangerschap

Vrouwen die één of meerdere miskramen hebben gehad, hebben bij een volgende zwangerschap net zo veel kans op een gezond kind bij een volgende zwangerschap als vrouwen die geen miskraam hebben gehad.

Dat blijkt uit 2 onderzoeken die gepresenteerd zijn tijdens de conferentie ‘European Society of Human Reproduction and Embryology’ in Stockholm. Uit een Deense studie onder 1000 vrouwen blijkt dat 2 op de 3 vrouwen die meerdere miskramen hebben gehad, binnen 5 jaar na het zien van een specialist toch van een gezond kind bevallen.

Uit een Nederlands onderzoek onder 213 vrouwen blijkt dat 70% van de vrouwen die meerdere miskramen heeft moeten doorstaan, na een jaar weer zwanger werd. Na 2 jaar was 80% weer zwanger. Meer dan de helft van de onderzochte vrouwen deden er gemiddeld 41 weken over om zwanger te raken van een gezonde baby.

Volgens onderzoeksleider Stefan Kaandorp toont de studie aan dat vrouwen met herhaalde miskramen zich geen zorgen hoeven maken. ‘Hun tijd op een volgende zwangerschap duurt niet aanzienlijk langer dan die voor vruchtbare vrouwen zonder voorgeschiedenis met miskramen. Herhaalde miskramen zijn zeer belastend voor deze vrouwen en we hopen dat onze studie hen hoop geeft en hen aanmoedigen om te blijven proberen voor de baby die ze zo graag willen.’

Bron: De Telegraaf

Lees ook:AMC onderzoekt nieuwe behandeling herhaalde miskramen
Lees ook:Miskraam verhoogt kans op hartinfarct
Lees ook:‘Supervruchtbaarheid veroorzaakt miskramen’
Lees ook:‘Zwangerschap na borstkanker is veilig’
Lees ook:Vrouw met kinderwens negeert gezondheidsadviezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>