Onderzoek naar Q-koorts bij kinderen

De GGD Zuid-Limburg start met een uniek en grootschalig onderzoek naar de besmetting met Q-koorts onder kinderen en jongeren in oostelijk Zuid-Limburg. De onderzoekers willen achterhalen hoeveel kinderen met Q-koorts sinds 2009 besmet zijn geweest en hoeveel last ze ervan hebben gehad.

Daarvoor zijn de onderzoekers van de GGD op zoek naar 2000 scholieren die zich willen laten testen. In 2009 brak Q-koorts uit bij een schapenhouderij in Voerendaal. Onderzoekers willen nu weten hoe de bacterie zich heeft verspreid.

De meeste jongeren zijn destijds niet ziek geworden en in veel gevallen heeft het lichaam antistoffen aangemaakt tegen de Q-koortsbacterie. Die antistoffen kunnen door een bloedtest worden opgespoord.

De onderzoekers hopen met het onderzoek te achterhalen of kinderen en jongeren misschien minder vatbaar zijn voor de effecten van de besmetting.

Bron: L1

 

Lees ook:Mogelijk eerste dode Q-koorts
Lees ook:Hiv-virus wordt steeds resistenter
Lees ook:‘Screening zwangere vrouw op Q-koorts niet nodig’
Lees ook:Oppassen voor wilde katten in Limburgse bos
Lees ook:Pasgeboren baby onvoldoende beschermd tegen mazelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>