15-jarig meisje schrijft boek over anorexia


Gisteravond keek ik naar Hart van Nederland en zag een reportage over de 15-jarige Milou van der Horst uit Capelle aan de IJssel. Ze was 11 jaar toen ze anorexia kreeg. En nu heeft ze een aangrijpend boek geschreven over haar ervaringen met de eetziekte.

 

 

Bron foto: uitgeverij Ploegsma 

Milou heeft in haar jonge leventje al heel wat meegemaakt. Op de basisschool liet haar beste vriendin haar vallen voor een ander meisje. Milou bedacht dat als ze zou afvallen, dat haar vriendin haar vast terug zou willen…

Het gevolg: een jarenlange strijd met eten. Op een gegeven moment woog ze nog maar 25 kilo. Ze belandde op de intensive care van het ziekenhuis.

Maar niets hielp. Zelfs toen ze kunstmatig in slaap werd gehouden, trok ze de voedingssonde nog uit haar neus. Nu 4 jaar later is ze opgekrabbeld en gaat het goed met haar.

Ze besloot haar ervaringen met de eetziekte – die ze al die jaren in dagboekvorm heeft bijgehouden – uit te geven onder de titel 'Mijn allerliefste vijand'.  

Op mijn weblog komen veel (ex)-anorexiapatiënten of meisjes die ontkennen dat ze een eetziekte hebben. Een bericht over pro-anorexiawebsites is zelfs het bericht waarop de meeste reacties zijn binnengekomen en waar nog steeds een levendige discussie plaatsvindt. 

Ik heb geen ervaring met eetziektes, maar de reacties en wanhoopskreten die ik op mijn weblog lees, grijpen me wel aan. Misschien kan ik een kleine bijdrage leveren door dit boek al tip te geven…

Voor meer info over Milou en haar boek, klik hier  

Lees ook:Je kind aan een andere borst
Lees ook:Zwangere ‘man’ bij Oprah
Lees ook:Boek helpt jonge kinderen met een ouder met psychische problemen
Lees ook:Ben je flink afgevallen? Sonja Bakker wil jou als model!
Lees ook:Trend: vriendin geeft borstvoeding aan je baby

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “15-jarig meisje schrijft boek over anorexia

  1. B.

    Het lijkt me een heel zielig boek, maar ik zou het heel graag lezen! Ik houd me best veel bezig met eetstoornissen, heb er zelf gelukkig nooit last van gehad, maar ik vind het fascinerend om te zien hoe de mensen met deze ziekte denken. Ik zou later ook heel graag iets als hulp verlenen aan anorexiapatienten willen doen

      /   Reply  / 
  2. doei

    woow. 8D
    het grijpt me echt aan.
    respect :’d

      /   Reply  / 
  3. Roxanne 24

    Hey hallo,

    Ik ben net het boek innerlijke strijd gelezen.

    Het is geschreven door silvia Berkenbosch en was toen 14 jaar, inmiddels 16.
    Ze geeft echt een goed beeld van annorexia en het is zeer mooi geschreven.
    Ik had het boek in 3 dagen uit, je wordt er helemaal in mee getrokken.

    Zeker een aanrader!
    Je kan het boek vinden bij Bol.com Innerlijke Strijd.

    Groetjes Roxanne

      /   Reply  / 
  4. Shauny

    Hoe heet het boek aub ? ik heb dit boek al gelezen maar ik weet de titel niet meer :s ik heb het nodig voor een spreekbeurt ! dankuu :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>