Kinderen die uitslapen, blijven slanker

Het is de droom van elke ouder: kinderen die in het weekend uitslapen. Het blijkt ook nog eens heel goed voor ze te zijn! Kinderen die in het weekend uitslapen hebben namelijk minder kans op overgewicht, zo blijkt uit een onderzoek bij circa 5.000 schoolkinderen.

Eerdere studies toonden al een verband aan tussen een tekort aan slaap en overgewicht. Chinese onderzoekers wilden nagaan of dit effect kan teniet gedaan worden door uit te slapen in het weekend.

Ze stelden 5.000 ouders van schoolkinderen vragen over hun levensstijl, voeding, gewicht en slaappatronen. De kinderen sliepen gemiddeld 9 uur voor het naar school gaan. Maar er was een grote groep kinderen die minder dan 8 uur slaap per nacht haalde.

Als zij in het weekend uitsliepen, hadden ze echter geen problemen met hun gewicht. Wie niet kon of mocht uitslapen, worstelde wel met de kilo’s.

De onderzoekers denken dat de verklaring gezocht moet worden in het feit dat de extra slaap helpt om minder calorieën op te nemen, omdat er maaltijden gemist worden of er minder gesnackt wordt tussendoor.

Een goede nachtrust in het weekend is volgens hen dan ook cruciaal voor de ontwikkeling van het kind.

Bron: Het Belang van Limburg

Lees ook:Uitslapen in het weekend is geen goede inhaalslag
Lees ook:Moederschap is duidelijk níet goed voor de lijn
Lees ook:‘Vroeg opstaan maakt gelukkig en gezond’
Lees ook:Afvallen helpt bij slaapstoornis
Lees ook:‘Overgewicht slecht voor geheugen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>