Reuze hamburger leidt tot kaakproblemen


Het lijkt tegenwoordig een trend om de hamburgers alsmaar groter en groter te maken. Een doorn in het oog van voedingsdeskundigen. Want mensen schuiven zo ongemerkt een enorme berg calorieën naar binnen. Maar ook tandartsen houden hun hart vast…

De hamburgers zijn namelijk zo groot dat mensen hun mond te ver open moeten doen om het gedrocht te kunnen eten. Daardoor kunnen kaakproblemen ontstaan. Reden voor Taiwanese tandartsen om fastfoodrestaurants dringend te verzoeken om consumenten te waarschuwen dat ze hun mond niet te ver open moeten doen.

Veel patiënten blijken last te hebben van pijnlijke kaken of hebben moeite hun mond te openen na het eten van de burgers.

De problemen ontstaan vooral bij hamburgers, die 8 centimeter of dikker zijn. Volgens tandartsen is de mond gemaakt voor producten die maximaal zo’n 4 centimeter dik zijn.

Bron: Brabants Dagblad

Lees ook:Zorgverzekeraar vergoedt slechts deel van tandartsrekening
Lees ook:Vrije tarieven voor de tandarts in 2012
Lees ook:Klachten over de tarieven van de tandarts?
Lees ook:Hoe gezond is jouw mond
Lees ook:Check je mond goed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>